Jag ville lyxa till lördagsmyset lite extra igår så jag provade att karamellisera popcorn! Jag älskar popcorn så vad kunde gå fel?
Jag använde micropopcorn, så jag började med att poppa popcornen enligt anvisningen på paketet. En förpackning innehåller ca 150 gram poppade popcorn, så jag valde att ta en tredjedel och exprimetera med, vilket var synd eftersom dom var så jäkla goda!
Hur som helst.. så måste ni vara försiktiga när ni smälter sockret, jag tog först på medelhögvärme och när sockret började smälta så sänkte jag värmen. När ni smälter socker behöver ni ha lite is i magen, det tar lite tid innan sockret smälter men i slutet går det superfort så var försiktiga så ni inte bränner det!
Hur som helst.. så måste ni vara försiktiga när ni smälter sockret, jag tog först på medelhögvärme och när sockret började smälta så sänkte jag värmen. När ni smälter socker behöver ni ha lite is i magen, det tar lite tid innan sockret smälter men i slutet går det superfort så var försiktiga så ni inte bränner det!
Här är receptet
Du behöver:
50 gram poppade popcorn
1 dl strösocker
30 gram smör, eventuellt lite mer
Gör så här:
Låt sockret smälta och bli ljusbrunt på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Dela smöret i tärningar och klicka i det i sockret, rör om till en slät och brun massa.
Lägg i de poppade popcornen och rör om. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten. Pilla isär popcornen så att dom inte sitter i stora klumpar. Låt svalna.
Låt sockret smälta och bli ljusbrunt på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Dela smöret i tärningar och klicka i det i sockret, rör om till en slät och brun massa.
Lägg i de poppade popcornen och rör om. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten. Pilla isär popcornen så att dom inte sitter i stora klumpar. Låt svalna.

Karamelliserade popcorn
Baka KommenteraJag ville lyxa till lördagsmyset lite extra igår så jag provade att karamellisera popcorn! Jag älskar popcorn så vad kunde gå fel?
Jag använde micropopcorn, så jag började med att poppa popcornen enligt anvisningen på paketet. En förpackning innehåller ca 150 gram poppade popcorn, så jag valde att ta en tredjedel och exprimetera med, vilket var synd eftersom dom var så jäkla goda!
Hur som helst.. så måste ni vara försiktiga när ni smälter sockret, jag tog först på medelhögvärme och när sockret började smälta så sänkte jag värmen. När ni smälter socker behöver ni ha lite is i magen, det tar lite tid innan sockret smälter men i slutet går det superfort så var försiktiga så ni inte bränner det!
Hur som helst.. så måste ni vara försiktiga när ni smälter sockret, jag tog först på medelhögvärme och när sockret började smälta så sänkte jag värmen. När ni smälter socker behöver ni ha lite is i magen, det tar lite tid innan sockret smälter men i slutet går det superfort så var försiktiga så ni inte bränner det!
Här är receptet
Du behöver:
50 gram poppade popcorn
1 dl strösocker
30 gram smör, eventuellt lite mer
Gör så här:
Låt sockret smälta och bli ljusbrunt på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Dela smöret i tärningar och klicka i det i sockret, rör om till en slät och brun massa.
Lägg i de poppade popcornen och rör om. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten. Pilla isär popcornen så att dom inte sitter i stora klumpar. Låt svalna.
Låt sockret smälta och bli ljusbrunt på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Dela smöret i tärningar och klicka i det i sockret, rör om till en slät och brun massa.
Lägg i de poppade popcornen och rör om. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten. Pilla isär popcornen så att dom inte sitter i stora klumpar. Låt svalna.
