Detta brödet är perfekt om du vill ha nybakade frallor till frukost utan att gå upp mitt i natten och sätta degen! Genom att låta degen jäsa i kylskåp över natten har du nybakade frallor på bara 20 minuter! 


Du behöver:
25 gram jäst
4 dl kallt vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt
570 gram vetemjöl
60 gram grahamsmjöl

Gör så här:
Rör ut jästen i 1 dl kallt vattnet så att jästen löser upp sig. Tillsätt resten av vattnet, mjölken, salt, honung och till sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (degen skall vara lite kladdig). Pudra över lite mjöl, täck med plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur i 30 minuter. Ställ sedan in bunken i kylen för att jäsa över natten. 

På morgonen: Ställ ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel. Skär degen i önskad storlek och avsluta med att pudra över lite mjöl på bröden. Flytta sedan bröden till en bakplåtsklädd form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. 


Kalljästa frallor

Baka Kommentera

Detta brödet är perfekt om du vill ha nybakade frallor till frukost utan att gå upp mitt i natten och sätta degen! Genom att låta degen jäsa i kylskåp över natten har du nybakade frallor på bara 20 minuter! 


Du behöver:
25 gram jäst
4 dl kallt vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt
570 gram vetemjöl
60 gram grahamsmjöl

Gör så här:
Rör ut jästen i 1 dl kallt vattnet så att jästen löser upp sig. Tillsätt resten av vattnet, mjölken, salt, honung och till sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (degen skall vara lite kladdig). Pudra över lite mjöl, täck med plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur i 30 minuter. Ställ sedan in bunken i kylen för att jäsa över natten. 

På morgonen: Ställ ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel. Skär degen i önskad storlek och avsluta med att pudra över lite mjöl på bröden. Flytta sedan bröden till en bakplåtsklädd form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.