Rågpanerad havskatt med kantarell och vitvinssås

Kommentera
Sist jag var och storhandlade hittade jag havskatt i frysdisken! Jag har aldrig ätit det tidigare så självklart hamnade det i korgen! Efter lite googlande så hittade jag ett bra recept. Receptet kommer från en kokbok som heter Det franska köket och i orginalreceptet så använder sig författarna av marulk. I paketet låg det fyra havskattfiléer, eftersom vi var två som skulle äta så valde jag att ta upp två filéer, vilket visade sig räcka och bli över! Filéerna var vikta på mitten så när dom hade tinat kunde man enkelt dela upp filéerna i två bitar, alltså hade jag fyra bitar. Havskatt visade sig vara en mycket matig fisk, det hade alltså räckt om jag bara hade tagit upp en filé till oss två. Men fisken var sååå god, så vi åt upp allt ändå! 
Är det svårt att hitta havskatt så antar jag att man kan byta ut det mot annan fisk med vitt och fast kött exempelvis, torsk/torskrygg, hoki, kolja, sej, hälleflundra eller piggvar. 
Detta receptet kommer jag spara och plocka fram vid riktigt festliga tillfällen!

Receptet är till 4 personer
Du behöver:
400 gram havskatt (2 st filéer)
1/2 dl rågmjöl
salt och vitpeppar
smör till stekning

300 gram kantareller, ansade och delade
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl vitt vin
1 1/2 dl grädde
 
Gör så här:
Dela filéernan i två bitar. Krydda med salt och vitpeppar, och vänd dem sedan i rågmjöl. Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek sedan filéerna på medelhög värme, några minuter på varje sida. De ska få fin färg, men behöver inte bli genomstekta.Torka sedan ur pannan med hushållspapper, och tillsätt mer smör. 
Fräs kantareller, schalottenlök och vitlök på medelhög värme i några minuter. Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg sedan tillbaka fiskbitarna i pannan; slå i vinet, täck med lock och låt det puttra i fem minuter. Tag sedan av locket och låt puttra vidare några minuter.Tillsätt sedan grädden. Låt småputtra ytterligare någon minut.
Jag serverade min kattfisk med pressad potatis och kokta morötter.